Institutul de Cercetare si Dezvoltare pentru Industrializarea si Marketingul Produselor Horticole "HORTING" Bucuresti
Activitate de cercetare:
Conditionare si pastrare a produselor horticole proaspete (s-au elaborat 55 tehnologii de pastrare de lunga durata, 70 tipuri de ambalaje, 75 tehnologii de ambalare si prezentare la vanzare)
Procesare produse horticole (s-au elaborat 306 norme si instructiuni tehnologice, s-au produs 247 sortimente noi omologate de conserve de legume si fructe)
Concentrate aromate si bauturi racoritoare (s-au creat 7 concentrate aromate tip Brifcor, 35 feluri de bauturi racoritoare, 6 tipuri de sucuri concentrate.
Cultura legumelor si florilor in sere (s-au creat 8 tehnologii noi de cultura, s-a realizat o colectie nationala de flori cu 850 soiuri, s-au creat 19 hibrizi noi omologati de legume si flori)
Activitate de proiectare:
Elaborarea documentatiilor de executie si inginerie tehnologica necesare pentru 315 obiective (depozite de pastrare legume si fructe cu ventilatie mecanica si cu frig, fabrici de conserve si sectii de procesare legume – fructe, centre de vinificatie, ciupercarii industriale, distilerii de tuica si rachiuri naturale, depozite de conserve, sectii de producere a sucurilor, sectii de producere a pastei de tomate, depozite de conserve).
Asistenta tehnica la executia lucrarilor de investitii, la punerea in functiune si exploatare a lor si la calificarea profesionala a personalului aferent.